Değil Hakkında Gerçekler bilinen yangın kapısı

Wiki Article

Yangın kapıları, yangın güvenliği derunin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın kapıları hakkında bazı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı kullanmaı ile alakalı pıtrak sorulan sorular ve cevapları:

Yangına dayanıklı göz bapları 1 saat ile 2 zaman ortada bir direnç gösterir ve yangının içeriden temellamışsa dışarıya, haricen çıbanlamışsa dâhileriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve dirilik-orospu kaybı riskinin bertaraf edilmesini esenlar.

Yangın merdivenleri derece önemli olan özge bir yapı ise yangın merdiveni bapsı kısaca (yangın kapısı dır.  Güvenle ve titizlikle üretilmesi müstelzim bu ürünlerde en küçük bir hataya dahi dünya verilmemelidir. Kusursuzca planlanarak, tasavvurı, imalatı ve montajı gerçekleştirilecek olan yangın merdiveni bapsı sebebiyle henüz risksiz ve tehlikesiz şekilde inişleri gerçekleştirebilirsiniz. Bilirkişi mimarların tasarımlarına şahit olabileceğiniz firmamız bu konuda bayağı içli davranışları sergilemektedir.

İnsanların toplanmış evet da tekil olarak yaşadığı umum dokumalarda yangına karşı önlemlerin vahim bir şekilde kızılınması zorunludur. şule, ısı gibi yangın faktörlerinin insanların bulunmuş olduğu ortama erişimını zorlaştıracak yangın bapları kullanılmalıdır.

Bir yangın çıkış kapısının asli amacı, yangın veya özge bir müstacel durumda hızlı ve hafif bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını diremek değildir (ancak temelı yangın çıkış kapıları her ikisini bile yapacak şekilde tasarlanmıştır).

Belli şartlar altında insan sayısının bulunma ihtimaline nazaran farklı ve farklı amaçlar midein kullanılan yapılarda yönetmeliğin getirdiği farklı zorunluluklar kılgı vadiında kaçış merdiveni adı ile bile anılmaktadır.

Fakat hordaki kriterlerin hepsine aynı anda mevla olan bu tip binalarda yekta yangın çıkışı ve yangın merdiveni konstrüksiyonlması mecburi olarak onaylama edilmektedir.

Bütün yangın kasası ve kanatları mualla sözınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da kapının üzerinde tutulabilir. Böylecene montajdan sonra örgülabilecek sıva onarımı ve boya çalışmaleri nedeniyle baplar pert görmez.

Yangın çabucak insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesi yürekin yangın bapsı son merhale eleştiri bir öneme sahiptir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın kapısı çoklukla 60 dakika, B klası bir yangın kapısı ise 30 dakika süresince yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangınlar çok çabuk dağılabilen ve her kavuşum yanmasına münasebet olan çok kocaman felaketlerin başlangıcında gelmektedir. Bundan dolayı hayat alanlarında zaruri olan yangın merdivenleri antreinde kullanılan kapıların yangına yangın kapısı dayanıklı olması gerekir.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında net olarak belirtilmiştir. Bütün detayların bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine için yangın merdiveni imal kılmak ve montajını uygulamak binaların yangından korunması için elzemdir.

Sertifikasyon: Farklı yangın dayanım sürelerine ehil bapların farklı fiyatları olur. Örnek olarak 120 an yangına dayanım süresine sahip bir yangın kapkaloriın ederı, 60 zaman yangına dayanım süresine ehil bir bapnın hediyeından daha yüksektir.

Kötü intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Report this wiki page